https://www.mobil.se/tester/test-4iiii-viiiiva
523972
Tester
Pulsmätare med extra allt

Test: 4iiii Viiiiva

● BILDSPEL
Företagets med världens jobbigaste namn har skapat en av världens smartaste pulsmätare.

Pulsmätare med bluetooth 4.0 börjar bli hyfsat vanliga och ärligt talat är en pulsmätare inte speciellt spännande, så vad kan man göra med en sådan för att skoja till det? 4iiii har svaret med Viiiiva, som utöver bluetooth 4.0 även har stöd för ANT+, som är standardformatet hos pulsklockor och mer traditionella träningssensorer.

Det gör att du utan strul kan koppla upp pulsbandet mot både din Iphone och en pulsklocka samtidigt, vilket är riktigt behändigt om du vill ha koll på dina data under löpturen samtidigt som telefonens träningsapp sparar allt för snabb uppladdning till en nättjänst.

Via 4iiiis app får du även ett par bonusfunktioner. Via Viiiiva kan du nämligen koppla in ANT+-sensorer såsom fotsensorer och kadensmätare och skicka data till appen för att sedan skicka det vidare till den träningstjänst du använder. Det är kanske inte världens mest användbara historia, men en kul extrafunktion.

Det enda som egentligen saknas hos Viiiiva är vanlig bluetooth för att kunna kopplas till Androidtelefoner, vilket hade varit behändigt. Samtidigt kostar Viiiiva egentligen inte mer än ett vanligt pulsband, så det ger en hel del i prisvärde.

Ämnen

Namn: 4iiii Viiiiva

Typ: pulsmätare

Kommunikation: Bluetooth 4.0, ANT+

Pris: ca 550 kr (80 dollar)

Webb: www.4iiii.com

Betyg: 9/10