https://www.mobil.se/tester/test-bose-sie2i-sport
519134
Tester
Tillbehörstest

Test: Bose SIE2i Sport


[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/635189.jpg?itok=w09p6LgT', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/635189.jpg?itok=OFDjGk_t', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/635189.jpg', w: 690, h: 393, title: ' ' },]
Boses sporhörlurar ger ett dåligt första intryck, men tar igen det rejält omgående.

Första intrycket är det viktigaste sägs det. I fallet med Boses senaste sportlurar är det istället andra intrycket som ger det första en redig smäll på käften.

Första intrycket av Sie2i är nämligen att konstruktionen inte sitter fast, att den lätt kommer att ramla ut och inte går tillräckligt djupt in i öronen för att kunna erbjuda någon som helst vettig bas. Samma sak gäller oavsett vilka av de medföljande kuddarna vi använder.

Förberedda på en dåligt konstruerad mardröm till lyssningsupplevelse drog vi ut på en löprunda med lurarna och ... de var alldeles fantastiska. Även om det känns som om de borde ramla ur öronen vilken sekund som helst sitter de som berget även när vi råkade rycka i sladden under träningspasset.

Istället för krokar runt öronen eller in-ear-design använder sig lurarna av små gummiklor som lägger sig längs med örats naturliga böjningar, vilket håller fast dem förvånansvärt bra.

Än mer förvånade blev vi av att de stängde ute tillräckligt mycket yttre ljud för att det inte skulle vara störande, samtidigt som vi fick en verkligt bra bas i kombination med en över lag riktigt bra ljudbild genom alla register. Exakt hur Bose har lyckats göra ett par lurar som känns som praktexemplet på dåliga sportlurar, men som upplevs som några av de bästa vi testat begriper vi inte, men det är ruskigt bra i vilket fall.

Att styra musik eller sköta samtal genom den lilla fjärrkontrollen innebär inte heller några problem vare sig vid handhavande eller för ljudkvaliteten. Däremot är den svårskött med handskar vintertid.

Relaterade artiklar

Namn: Bose SIE2i Sport


Typ: Trådbundet Sportheadset 

Övriga funktioner: Vattensäkrad 

Info: www.bose.com

Pris: 1 490 kr

Betyg: 8/10