Mobilreparationer

Även din trasiga mobil har ett värde

Går din mobil inte att reparera? Lämna in den ändå!

Även om du kommer fram till att det är dags att köpa ny mobil snarare än att laga den du har bör du lämna in din gamla mobil. Dels för att någon annan kan göra en annan bedömning och faktiskt anse att den är värd att renoveras och säljas igen, så du kan få betalt för din gamla mobil. Det kan ske dels genom uppgraderingsprogram från tillverkaren eller hos mobiloperatören, dels genom företag som säljer rekonditionerade mobiler. Hos dem kan du få din gamla mobil värderad och få tillbaka den om du inte tycker att det är värt att sälja den.

Även om mobilen inte visar sig ha ett värde rekommenderar vi att du lämnar in den i en mobilbutik eller på en återvinningscentral. Den innehåller fortfarande värdefulla metaller som kan återvinnas och om du har den liggande i byålådan för länge som reservtelefon kommer batteriet till slut att laddas ur permanent så att mobilen blir oanvändbar. Vill det sig illa börjar batteriet att svälla och mobilen utgör då en brandfara i hemmet. Bättre då att den återvinns som elektronikskrot.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gick igenom mobilreparationer i detalj.