Annons

Platsdelning

Dela din position med vänner enkelt i Google Maps

Platsdelning kan vara ett smidigt sätt att hitta varandra.

Utöver att hitta till olika platser och få mer information så kan du i Google Maps dela din position med vänner och själv se var de befinner sig. Allt detta bygger så klart på att ni godkänner att dela position med varandra och du hittar dessa funktioner i menyn under rubriken Platsdelning.

Här väljer du vilka personer som ska få se din position och om det ska vara en begränsad tid eller tills vidare, fram till att du manuellt stänger av delningen.

Med funktionen aktiv ser du de vänner som delat position som små ikoner i den vanliga kartvyn. Utöver position kan du se hur många procents laddning de har kvar i sin mobil och det går att lägga till aviseringar, så att du får ett meddelande när de kommer till eller lämnar en specifik plats. Detta så länge de godkänner det, för dels får den du lägger till aviseringar för meddelande om det och dessutom kan de stänga av den funktionen.

Platsdelning med Google Maps fungerar oavsett om du har Iphone eller Android och kräver heller inte att den du delar med har samma typ av telefon, så länge ni båda har Google Maps-appen.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Google Maps du kanske inte känner till.