Annons

Det kan du göra när det händer

Kod för att återställa ditt Facebook-konto: Därför får du felaktig begäran i din e-post

Ett e-postmeddelande som dyker upp och ger dig en kod för att återställa lösenordet till ditt Facebook-konto. Det har blivit en vanlig syn för många Facebook-användare.

Publicerad Uppdaterad

När någon av misstag försöker logga in på ditt Facebook-konto och inte har ditt lösenord kan de begära att en engångskod ska skickas ut. Det är den här engångskoden som dyker upp i din inkorg. Har du själv inte begärt den kan du tryggt bara radera och bortse från mejlet. Orsaken att det kommer kan vara att någon av misstag försökt logga in på ditt konto, eller medvetet försöker komma åt dina inloggningsuppgifter. Du ska alltså inte dela med dig av den här koden till någon.

Har du själv inte begärt koden så är ditt konto fortfarande säkert och så länge du inte klickar på länken och återställer ditt lösenord så händer ingenting. Om du vill slippa att få dessa återställningsmejl så kan du klicka på länken “Kontakta oss” i det meddelande du fått och där ange att Facebook ska stänga av lösenordsåterställningar för ditt konto.

Vill du öka säkerheten för ditt konto på Facebook kan du aktivera så kallad tvåfaktorverifiering. Det innebär att Facebook begär en kod när du loggar in på en ny enhet, för att säkerställa att inloggningen inte görs av någon obehörig. Inställningarna för att aktivera tvåfaktorverifiering på Facebook om du inte redan gjort det hittar du här