Tips till Apple Watch

Koppla Strava till Apple Watch – ingen app behövs

Du kan synka din Apple Watch mot strava utan att behöva en särskild klock-app. Vi förklarar hur.

Apple har bra funktioner för att mäta träning och du kan även mäta dina framsteg med kompisar som också har Apple Watch. För att dela med dig av träningspass till kompisar utan Apple Watch är Strava ett bra komplement. Du behöver inte använda Strava-appen i klockan för att logga dina träningspass även till Strava och dina vänner där. Det räcker med att du startar strava i Iphone och ansluter appen till Apple Hälsa. 

I Strava i IPhone hittar du den här inställningen under din profil, sedan kugghjulet i toppen av skärmen för att komma til Inställningar. Tryck sedan Applications, Services and Devices. Sedan trycker du på Apple Health och sedan en gång till på den skärm som följer. Här kan du välja att alla dina träningspass ska publiceras automatiskt på Strava eller så väljer du att manuellt acceptera vilka träningspass som ska synas. Du kan få en notis i telefonen varje gång ett nytt tränginspass finns tillgänglligt och den inställningen hittar du också här.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Apple Watch.