1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/samsung-tips-fler-satt-att-dela-skarmen-mellan-flera-appar
573192
Tips & Tricks
falskt
Inte en sak i taget

Samsung-tips: Fler sätt att dela skärmen mellan flera appar

Multitasking låter dig göra mer på en och samma gång.

11: Nya sätt att dela skärmen mellan flera appar

Det har varit möjligt länge att öppna flera appar i fönster i Android. Det finns många skäl att inte göra det men ett är att det helt enkelt är bökigt. För att göra det mindre bökigt har Samsung introducerat ett par nya sätt att skapa par av appar, det vill säga att skärmen är delad mellan två appar och att du startar både på en gång med ett enda tryck.

Det absolut enklaste sättet att dela upp skärmen är att gå till flervalsmenyn, välja en app och trycka och hålla på den appen. Då öppnas startskärmen och du kan släppa appen på övre eller undre halvan, så får du en meny för att öppna en annan app i den andra halvan. Om du inte släpper den i övre eller undre delen utan drar den till mitten så öppnas appen i ett flytande fönster istället.

Börjar du använda delad skärm mycket kan du i menyvalet Labbar under Avancerade inställningar slå på svepgester. Då kan du dela en app på skärmen genom att svepa med två fingrar från skärmens botten och öppna den i ett flytande fönster genom att svepa åt sidan från skärmens övre hörn.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här i november när Samsung släppte One UI 5 baserat på Android 13.