Annons

HTC One Wear

HTC ska släppa smart klocka i sommar

HTC vill ge sig in på marknaden för smarta klockor.

Publicerad Uppdaterad

HTC planerar att ta striden med Apple, Samsung, Motorola och de andra elektronikjättarna på den snabbväxande marknaden för smarta klockor. Det taiwanesiska företaget uppges nämligen vara på gång med en egen smart klocka, HTC One Wear, som ska vara redo att släppas någon gång i augusti eller september.

I ett blogginlägg hos TK Technews hävdar skribenten nämligen att hen redan nu har fått en demonstration av den kommande klockan. Några specifika detaljer för klockan och dess funktioner avslöjas inte, men däremot beskrivs den likna Motorolas Moto 360-klocka till formen och ska finnas i två varianter där den ena är tillverkad i metall medan den andra ska vara tillverkad i polykarbonat; plast alltså. 

HTC är en av Googles samarbetspartners för Android Wear-projektet, som är en variant av Android specifikt inriktad på kroppsburna enheter som smarta klockor och annat. Att företaget siktar på en egen smart klocka blev känt redan förra året. I en intervju med Financial Times i höstas berättade HTC-grundaren Peter Chou om planerna på en smart klocka från HTC och passade då samtidigt på att ge en känga till de produkter som dittills nått marknaden.

– Mycket av det vi ser på marknaden idag är första versioner med upplevelser som saknar stil. Klockan måste möta ett behov, annars är det bara en gimmick eller ett koncept. Folk skrattade åt oss när vi lanserade den första smarta telefonen, men nu har alla en smart telefon. Jag är ganska säker på att det kommer att vara likadant med wearables, men döm inte utifrån vad som finns på marknaden nu, sade han i intervjun.

Källa