Iphone och Ipad

Ios 10 ute nu

Nu finns Ios 10 att ladda ner. Här ser du vilka de främsta nyheterna är i systemet.

Publicerad Uppdaterad

Ios 10 till Iphone och Ipad finns nu tillgängligt liksom Watch OS 3 för Apple Watch. Det är gratis att installera för alla nyare Iphone och Ipad och du hittar uppdateringen under Instaällningsikonen om du sedan klickar på Allmänt och Programuppdatering. Om vi tittar närmare på de främsta nyheterna så är hemskärmen uppdaterad så du nu inte längre sveper för att låsa upp. Istället räcker ett tryck på hemknappen. Meddelandeappen har också fått en omfattande uppdatering som innebär att du kan skicka teckningar liknande de du kan skicka från Apple Watch och enskilda appar kan även lägga till funktioner direkt i meddelandeappen. Den röststyrda assistenten Siri har fått nya funktioner och kan nu fungera i större utsträckning tillsammans med appar Apple inte själva gjort.

BIldgalleriet är uppdaterat så att det nu kan känna igen ansikten och platser och albumappen sammanfattar även dina bilder till filmer automatiskt baserat på var och när du fotat. Utöver detta så har Apple Music fått ett nytt utseende och Hem är en helt ny app som låter dig styra allt från termostater, till larm och lampor så länge de har stöd för Apples Homekit.

Du kan läsa mer om nyheterna i Ios 10 här.

Nedladdningen av operativsystemet är på ungefär en gigabyte vilket gör att det kan ta en stund, att det kräver wifi-uppkoppling (eller anslutning med sladd till en dator med Itunes) och särskilt eftersom Apples servrar är kraftigt belastade ikväll kan det dröja innan du får ner uppdateringen. Ios 10 kan installeras på Iphone 5 och senare, Ipad Mini 2 och fjärde generationens Ipad eller senare samt på sjätte generationens Ipod Touch eller senare.