Fingeravtrycksläsare?

Ny sensor kan synas på baksidan till LG G3

En ny läcka kan visa att G3 har knapparna på baksidan - och att telefonen ska få en helt ny sensor som ingen vet vad den gör än.

Publicerad Uppdaterad

Allt mer tyder på att LG kommer att lansera sin nästa flaggskeppsmodell snart - kanske till och med redan i juni. Bland annat har vi sett ett stort antal läckor på kort tid - något som vanligtvis indikerar att en lansering är nära förestående.

Den senaste läckan är ett fotografi som sajten GSM Arena har publicerat. Om bilden är äkta betyder det att LG än en gång valt att placera alla knappar på ryggen av telefonen. 

Första gången vi såg LG-telefoner med knapparna på baksidan var toppmodellen G2 lanserades. Sedan dess har även bjässen G Pro 2 begåvats med den något annorlunda lösningen.

Men det som är mer intressant med nya bilden är att den också visar något som kan vara en helt ny sensor, placerad på ryggen av telefonen. Den nya sensorn ligger på vänster sida om kameran, medan led-fotolampan ligger på högersidan. 

Nu är spekulationerna i full gång på nätet. Vad är det egentligen som LG har satt på baksidan - en fingeravtrycksläsare? Eller kan det röra sig om en pulsmätare?

Tidigare förhandsinformation om LG G3 föreslår att den nya toppmodellen ska bjuda på en 5,5-tumsskärm med 2k-upplösning (2560x1440 pixlar), 2 eller 3 gigabyte i ramminne, 32 gigabyte i lagringsminne och en 16-megapixelskamera med optiskt bildstabilisering. Dessutom sägs att LG har storstädat sitt gränssnitt Optimus UI, och gett det en betydligt mer ner och nedtonat känsla.

Källa