Fingeravtryck

Rykte: Apple sparkar hemknappen

Bilden är modifierad och föreställer en Iphone 6 utan hemknapp.

Apple kan komma att ersätta hemknappen på sina produkter med en skärm som stödjer Touch ID.

Publicerad Uppdaterad

Skaparen av Iphone jobbar på teknik som kan komma att ersätta hemknappen på sina produkter. Hela skärmen kan komma att integreras med fingeravtrycksläsare, något som Apple har haft sedan företaget introducerade Touch ID med Iphone 5S. Det innebär att man i teorin skulle kunna sätta fingret var som helst på skärmen för att låsa upp sin Iphone eller godkänna en betalning. Informationen kommer ifrån Taiwanesiska källor inom industrin för integrerad kretsdesign som har hört av sig till Digitimes. Företaget ser ut att försöka få allt mer kontroll över sin egen produktionslinje, bland annat genom den gigantiska anläggningen med ugnar i Arizona.

Skulle en telefon utan hemknapp släppas finns det dock en del intressanta möjligheter. Vi kan bland annat se hur knappen skulle kunna flyttas runt på skärmen dit man själv vill ha den. Apple ryktas också börja med Force Touch till sina telefoner, en teknik som gör att telefonen känner av hur hårt du trycker på skärmen. Övergången skulle dessutom separera företaget från dess konkurrenter.

Modellerna som bär på denna designen ligger troligtvis en bit in i framtiden, man räknar också med att det gäller väldigt tunna skärmar. Med tanke på att tillverkare förbereder inför produktionen av Iphone 6S så är det dock inte en teknik vi lär se från Apple det här året.