Reptåligt glas

Video: Safirglaset i Iphone 6 testas

Safirglaset i kommande Iphone 6 tycks vara rejält reptåligt.

Publicerad Uppdaterad

Apple är som alltid förtegna med information om nästa Iphone-modell, men att den kommande telefonen kommer använda sig av safirglas istället för gorillaglas för skärmen är mer eller mindre klart. Apple har nämligen byggt en egen produktionsanläggning för safirglas i Arizona, vilken ska ha kapacitet nog för att kunna producera glas till över 100 miljoner 5-tumsskärmar om året. Safirglas används till viss del även på Iphone 5s, där kameralins och knapp är byggd i glasmaterialet.

Att det nya safirglaset är betydligt reptåligare än vad gorillaglas är framgår av en test som The Tech Block, vilka lyckats komma över ett skärmglas för Iphone 6, har gjort och videofilmat. I videon går testpiloten hårt åt glaset med både kniv och nycklar.

Vad Iphone 6 kommer att erbjuda i övrigt är förstås bara rykten, men det sägs bland annat att mobilen kommer att släppas i två varianter med olika skärmstorlekar på 4,7 respektive 5,5 tum. Lagringsutrymmet på den större varianten ryktas dessutom vara upp till 128 gigabyte stort.

Källa