Logga all hälsa

Apptest: Shapelink

Shapelink jobbar för att få in all din hälsa i samma app, med blandat resultat.

Publicerad Uppdaterad

Shapelink försöker verkligen få med allt. Du kan logga all form av träning, med en rätt bra avdelning för övningar och vikter på gymmet, vikt, mått, puls, steg, skador och form i appen. Lite som det Apple Health och Google Fit försöker vara alltså. Alla delar kan matas in manuellt och via det är de egentligen så detaljerade som de behöver vara.


För att underlätta kan du även mata in data från Jawbone, Runkeeper, Fitbit och liknande. Med tanke på hur mycket data det finns att fylla i känns de inkopplade tjänsterna lite väl få och basala (Withings-kopplingen fixar bara vikt, inga andra data som faktiskt skulle kunna vara relevanta).


Är du en person som gärna sitter och fyller i den här typen av data själv är Shapelink en utmärkt app, för appen i sig är det inget fel på (utom att det konstigt nog saknas kalorilogg bland alla andra grejer). Har du fastnat för Apple Health eller det som Google Fit siktar mot att bli inom kort känns dock det manuella hiskeligt tråkigt, men styrketräningsloggen är välgjord (om än dåligt illustrerad) i alla fall.