https://www.mobil.se/appar/apptips-activity-bubbles-din-mobilanvandning-som-bakgrundsbild
568149
Appar
Digitalt välmående

Apptips: Activity Bubbles – Din mobilanvändning som bakgrundsbild

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/action_bubbles.jpg?itok=4z5dZoTg', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/action_bubbles.jpg?itok=0Cryf9SF', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/action_bubbles.jpg', w: 2000, h: 1405, title: ' ' },]
Google har på sistone från sin avdelning Creative Lab släppt en serie appar som en slags spinoff på deras Digitalt Välmående. Syftet är att sporra till att använda mobilen mindre, eller mer fokuserat.

Activity Bubbles är en enkel animerad bakgrundsbild som synliggör mobilanvändandet. I princip rör det sig om en enkel animerad skärmbakgrund, men du kan även välja att ha den så att varje gång du låser upp mobilen dimper det ner en boll på skärmbakgrunden. Dess storlek avgörs av hur länge du använde mobilen sist du låste upp den. På så sätt får du ett slags diagram över hur ofta du låst upp mobilen och hur länge du använt den.

Bilden är väldigt spartansk, vita bollar på svart bakgrund. Men så är ju syftet inte att ge dig ögongodis utan att få dig att hålla dig borta från det. När du låser upp skärmen dunsar ändå den nya bollen ner och stökar runt bland de befintliga på ett rätt kul sätt.

Google har även de liknande apparna Unlock Clock, en räknare för hur många gånger man låst upp mobilen under dagen och Screen Stopwatch som räknar tiden du använt mobilen, men denna app kombinerar alltså bägge funktionerna i överskådlig form.

 • Activity Bubbles

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  0240f9a
  Utvecklare:
  Google Creative Lab
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  7/10