https://www.mobil.se/appar/apptips-flytta-sms-mellan-mobiler
567028
Appar
SMS Backup & Restore

Apptips: Flytta SMS mellan mobiler

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/backup_restore.jpg?itok=27e9Z4bG', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/backup_restore.jpg?itok=NUUo7Z2n', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/backup_restore.jpg', w: 2000, h: 1185, title: ' ' },]
Appen SMS Backup & Restore löser ett praktiskt problem på ett utmärkt sätt.

Vi har vant oss vid att vi automatiskt har allting säkerhetskopierat i molnet, men i Android finns ett undantag: SMS och telefonkonversationer har inget självklart sätt att säkerhetskopieras. Många mobiltillverkare har lagt in egna funktioner för det, men problemet är att de är just tillverkarspecifika. Du kan alltså inte förlita dig på dem om du ska flytta över dina SMS till en ny mobil av ett annat märke.

SMS Backup & Restore löser den uppgiften åt dig. Du installerar appen på din gamla och din nya mobil, och gör en kopia av SMS och samtalshistorik som enkelt förs över mellan mobilerna. För detta behöver du en molntjänst att spara filerna på, men du kan i appen själv välja mellan Google Drive (som ju ingår med mobilen), Dropbox eller Onedrive.

Förutom en ren engångsöverföring kan du även schemalägga backup av sms och samtal. Det kan vara en poäng att göra det om bytet av telefon sker på grund av att din gamla mobil blivit stulen eller borttappad.

Appen gör vad den lovar på ett snabbt och smidigt sätt, men nämnas kan även inställningar som du kan välja själv, som att backup endast sker om du har wifi, eller när mobilen är ansluten till laddare.

Gratisappen har reklam i sig. Vill du ha reklamfritt eller bara stödja utvecklaren finns en pro-version för 40 kr.

 • SMS Backup & Restore

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  10.05.503
  Utvecklare:
  SynchTech
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  8/10