Annons

Begränsad mobilsynk

Apptips: Microsoft Your Phone Companion

Your Phone Companion synkar i dagsläget bara bilder och sms, och gör bara ett av dem bra.

Publicerad Uppdaterad

Your Phone Companion består av en app till mobilen, en app till Windows och dessutom delar av inställningarna i Windows. Tanken är att du ska kunna nå din telefons innehåll från datorn, men konfigurationsförfarandet är struligt. Datorn vill till exempel att du ska installera Microsoft Launcher på din mobil, som inte har något med saken att göra och inte behövs för funktionen.

När du väl installerat allt finns egentligen bara två funktioner, där den ena uppges vara en förhandsversion, med löfte om fler funktioner. Bägge kräver att dator och mobil är anslutna till samma wifi för att fungera.

Den första funktionen är att du kan se telefonens bildgalleri direkt på din PC. Den här funktionen är extremt begränsad. Du kan bara få upp de 25 senaste bilderna från mobilen, och dessutom i reducerad upplösning. Exakt vilken upplösning de blir i verkar snudd på slumpmässigt, i alla fall kommer de i en rad storlekar. Jämfört med att synka bilderna mot Microsofts egen molntjänst Onedrive till exempel ser jag inte vad denna funktion tillför.

Den andra är möjligheten att se och svara på SMS. Det är en långt ifrån unik funktion. Det finns tredjepartsappar som gör samma sak, men jag gillar utförandet som är rent och tydligt, och känns stabilare än till exempel webbversionen av Googles Messages. Därför använder jag trots allt ändå gärna denna app.