Prova hus

Apptips: Movehome

Det är appar som denna som Augmented Reality är gjort för.

Publicerad Uppdaterad

Apples ArKit gör att du kan skanna av en plats för att hitta plana ytor och se varifrån ljuset kommer, och sedan använda det i appar som denna. Trivselhus säljer färdiga hus, och med den här appen kan du prova ditt hus innan köp.

Du börjar med att skanna av din yta. Det här kan precis lika gärna vara ditt vardagsrumsgolv, men det verkar fungera hyfsat bra även om det är en inte särskilt plan grässlänt med buskar på.

Sedan väljer du husmodell och placerar ut det. Du kan se det både i miniatyr och vad jag antar är naturlig storlek, jag har förstås inte haft möjlighet att kontrollera den biten. Sedan kan du vrida på huset så att det står i rätt vinkel, samt gå runt ditt hus och se hur det ser ut sig på den plats du valt.

Fast bäst är nästan att gå in i huset. Du går runt med huset på skärmen i någorlunda naturlig skala och du kan till och med se ut genom fönstren för att se vilken utsikt du kommer att få. Noteras kan att väggarna blockerar inte, du kan alltså gå rakt genom dem.

Ibland strular appen, och jag hamnar i ett läge där inget händer och inget kan göras förrän jag stängt av den via flerkörningsmenyn och startat om den.

Det här är inte precis den sortens app som alla behöver på sin telefon, men för sitt specifika syfte är det en utmärkt tillämpning.