https://www.mobil.se/appar/apptips-star-chart
562051
Appar
Stjärnkartan i mobilen

Apptips: Star Chart

Lär dig hitta på stjärnhimlen med denna app.

När vi nu går in i den mörka tiden på året kan man i alla fall se fram emot många stjärnklara nätter. Den som vill fördjupa sig i stjärnbilderna och lära sig hitta planeterna kan ha glädje av en stjärnkarteapp. Star Chart är en av flera liknande appar, men den som har stöd för flest plattformar.

När du använder appen kan du antingen välja att navigera runt på stjärnhimlen med fingret, eller, med den fördel som är unik för mobilen, hålla upp mobilen mot himlen och få veta vad du ser i den riktningen.

Appen kan antingen visa stjärnhimlen i stort sett som den är, eller ornamenterad med vackra 1600-talsillustrationer av de olika stjärnbilderna, och du kan slå av och på vilken information som visas.

Du kan klicka på stjärnor, planeter och andra objekt för att få mer information, och planeter kan du även zooma in på för att få se dem på närmare håll. Bilden kan även fås i dämpade röda färger för att du inte ska bli bländad i nattmörkret.

När du startar appen vill den kalibrera sig genom att du ska röra mobilen i en åtta. Det här är en ritual som jag alltid är lika osäker på om den har någon effekt, och åtminstone på den Lumia 950 där jag testar verkar appen vara lite grinig på att känna av riktning, och bilden glider runt lite fast jag håller still. Bortsett från det är det en utmärkt app för en billig slant.

Relaterade artiklar

 • Star Chart

  Operativsystem:
  Android, Ios, Windows
  Version (Android):
  3.0.10
  Version (Ios):
  3.98
  Version (Windows):
  1.4.0.0
  Utvecklare:
  Escapist Games
  Pris (Android):
  59 kr
  Pris (Ios):
  Gratis
  Pris (Windows):
  10 kr
  Betyg
  7/10