Less is more

Apptips till Windows: Appy Text

Ibland vill man bara skriva. För det duger Appy Text bra.

Publicerad:

11 maj 2017 - 10:43

Uppdaterad:

11 maj 2017 - 10:43

Det finns gott om appar för att skriva anteckningar, eller system kanske man ska säga för ofta handlar det om rätt avancerade produkter som Onenote eller Evernote, som ibland kan kännas som oöverskådliga.

Vill du bara skriva ner något, i en enkel texteditor utan störande grafiska element och med maximal skrivyta, kan Appy Text vara ett alternativ.

Det finns ett fåtal menyfunktioner och du kan dölja dem om du vill ha ännu mindre störande inslag, annars är det bara din text och tangentbordet på skärmen, samt en menyrad med bland annat pilar för att stega mellan ord och en ångra-knapp. Texten du skriver sparas som en vanlig .txt-fil, och du kan inte öppna till exempel Word-dokument med appen.

Du kan spara filen i telefonens minne, eller i molnlagring såsom Onedrive eller Dropbox, vilket löser behovet att synka mellan enheter och göra backup av anteckningar. Appen har stöd för flera flikar, men börjar du nå dithän att du jonglerar flera samtidiga anteckningar är nog något av systemen ovan att föredra.

Appen finns i en premiumversion som du har som standard de första 30 dagarna. Därefter får du välja om du vill betala 39 kronor eller gå över till en lightversion. Då du bland annat saknar autospar och måste spara manuellt i lightversionen är betalversionen helt klart att föredra.

.

.

 

.