Fotboll i Iphone

Apptips: UEFA.com mobile 2.0

Uefas officiella fotbolls-app till Iphone.

Publicerad Uppdaterad

Den svenska satsningen Fotbollskanalen är naturligtvis långt ifrån ensam om att rapportera från olika ligor och landslag. Den europeiska fotbollsassociationen UEFA är en av flera övriga som erbjuder rapportering.

Inte helt otippat är UEFA-appens rapporteringsområden Champions League, Europa League, EM 2012 (”UEFA Euro 2012”), U21-EM samt Women’s Champions League.

Varje turnering som som UEFA bevakar har sin egen ingång i appens startskärm. Väl inne i den önskade turneringen växlar man enkelt mellan matcher, nyheter och en listning av de klubbar/lag som deltar. Varje lag kan alltid favoritmärkas vilket ger snabbare åtkomst för framtida användning av appen.

För matcher ges utförlig information om laguppställningar, byten, mål, varningar med mera. Avslutningsvis finns även videoklipp och dessa kostar en liten slant via ”in-app purchase”.

Det som imponerar i UEFA-appen är den enorma mängden matchfakta, dock bara för pågående säsong och turnering. Äldre säsonger saknas alltså för den extra nyfikne. Andra brister är att det saknas rolig statistik som skytteligor för att nämna något.

Fakta, UEFA.com mobile 2.0

För: Iphone OS

Pris: gratis, in-app purchase möjlig

Länk: finns på Apple App Store (direktlänk)