Apptips

Dropbox Paper: Molnanteckningar

Dropbox Paper marknadsförs som samarbetstjänst men är mest begriplig som anteckningsapp.

Publicerad Uppdaterad

Dropbox är hur stora som helst på molnlagring, men deras försök att bredda sig till andra tjänster har ofta varit mer förvirrande än klargörande. Paper är deras mest livskraftiga tjänst. Den marknadsförs som ett samarbetsverktyg (vem gör inte det nuförtiden?), men logiken framstår tydligare om man betraktar det som en anteckningsapp, med möjlighet att hantera anteckningar även i webbläsare på datorn.

Anteckningarna är klara och tydliga, med enklare möjligheter till formatering och krysslistor. I översiktsvyn ser du däremot bara rubriken på anteckningen, inte dess innehåll, så för en snabb minneslapp är appen inte optimal.

Det finns en särskild flik för att göra-listor, men trots det är funktionen inte särskilt utvecklad. Du kan inte välja att dölja färdiga punkter eller sortera dem till botten och du kan inte avkryssa alla automatiskt för återkommande uppgifter.

Anteckningarna hamnar i din molnlagring i Dropbox som dokument. Jag hade önskat att de haft en egen mapp som standard.

Annars är det just kopplingen till Dropbox som gör delning med andra användare lätt. Och delning är tjänstens styrka. I en särskild loggflik kan du se exakt vem som har ändrat vad i de olika dokumenten.