Flipboard

Håll koll på ditt nyhetsflöde med denna app.

Publicerad Uppdaterad

Flipboard såg först dagens ljus på Ios-plattformen men har sedan en tid också funnits tillgänglig för Android-användare. Appen erbjuder en snygg miljö för att ta del av ett egenkomponerat flöde av nyheter inom intresseområden som man själv finner intressanta. Här kan man till exempel ta del av både affärs- och tekniknyheter.

Appen kan även integreras med Facebook och Twitter för att på så vis visa händelser också från dessa nätverk i nyhetsflödet. Designen på appen, med animerade sidvändningar och ett gränssnitt som närmast för tankarna till Windows Phone 8, är användarvänlig och gör att det går snabbt att navigera.

En nackdel är att det inte finns någon möjlighet att läsa materialet utan att man är uppkopplad mot nätet, men däremot kan man när man är uppkopplad exportera artiklar till andra applikationer och på så vis spara dem för senare läsning. Det går även att integrera appen med Instapaper, Pocket och Readability för offline-läsning. En annan nackdel är förstås att det bara finns engelskspråkigt nyhetsmaterial att ta del av via Flipboard.