https://www.mobil.se/appar/moves
521096
Appar

Moves

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/634078.jpg?itok=ZZgKpQTz', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/634078.jpg?itok=RHm-evfu', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/634078.jpg', w: 1871, h: 1107, title: ' ' },]
Moves är appens svar på alla ”life trackers” som dykt upp under senare år.

Den typen av prylar är mer eller mindre stegräknare på steroider som synkar alla data med en molntjänst för ytterligare insikt i ditt hälsoliv. Moves är om inte i beta så ändå i en ganska tidig utgåva med stor potential för kommande uppdateringar.

Appen körs hela tiden i bakgrunden på din telefon och håller koll på dina steg. Den har även koll på din position och kan även avgöra till viss del vad du gör, i alla fall när du går, springer eller cyklar. I appen visas sedan din dagsvy upp med små markeringar för där du stannat, exempelvis jobbet. Dessa kan du namnge och efter det hajar Moves vart du varit och ger dig en snygg överblick över platser, steg, motion och transportsträckor som buss eller tunnelbana.

Anledningen till att vi kallar det för mer eller mindre en betaversion är att det hela tar slut där. När vi pratar med utvecklaren förklarar de att huvudmålet för lansering var att få grundfunktionerna på plats, vilket nu är gjort. För framtida uppdateringar diskuteras en mängd förbättringar såsom dagliga mål och koppling till andra webbtjänster.

Positivt nog verkar appen inte dra allt för mycket batteri medan den jobbar i bakgrunden, även om det givetvis ökar på batterikonsumtionen en smula.

Moves är ett riktigt intressant alternativ till Nikes Fuelband, Fitbit och alla andra fysiska stegräknare som med ett par uppdateringar kan bli en riktigt vass konkurrent som endast kräver din telefon och inga andra lösa attiraljer.

 • Moves

  Operativsystem:
  Ios
  Utvecklare:
  ProtoGeo
  Betyg
  8/10