Annons

Hälsoappar

Myfitnesspal – Ful, krånglig, gratis och heltäckande

Det är inte bara träning som avgör när det gäller hälsa. Allt från kost till sömn och eventuella sjukdomar är en faktor och här tittar vi närmare på några appar som vill ge dig en helhetsbild. Myfitnesspal är ingen skönhet men den gör ett väldigt bra jobb.

Publicerad Uppdaterad

I första hand är Myfitnesspal ett verktyg för att logga din kost. Utöver att gränssnittet känns ganska föråldrat och något rörigt är det också den biten som verkligen lyser här. Antingen läser du av den aktuella matens streckkod eller så letar du rätt på den i den väldigt omfattande matdatabasen. Skulle ditt eget recept på köttbullar inte finnas med går det utmärkt att skapa egna maträtter.

I andra änden av kostläran kan du antingen låta appen tänka själv baserat på hur mycket du vill gå ner i vikt, eller så kan du gå in och finjustera mer eller mindre alla näringsvärden du kan komma på. Det är lite dåligt med faktiska kostplaner dock. Utöver mat skulle vi säga att sömn saknas, medan resten är nästan för bra inräknat.

Du kan lägga till träning direkt i appen, men kör du styrketräning finns det inget val för ”jag såsade runt på gymmet en timme” utan varje enskild övning ska registreras. Bra ur vissa aspekter, men det tar tid att mata in allt.

Orkar du inte med sådant är Myfitnesspal tveklöst bäst på att prata med andra tjänster, så du får enkelt och automatiskt in data från Withings personvågar, Fitbits steg, löpningen från Endomondo och ytterligare några dussin tjänster. Samtidigt är allt gratis, vilket är en väldig fördel.