https://www.mobil.se/appar/picniic-appen-som-organiserar-hela-familjen
565233
Appar
Apptest

Picniic: Appen som organiserar hela familjen

Picniic vill gärna ersätta alla andra appar som familjen använder för att hålla ordning på vardagen.

Picniic är en tjänst med ett tydligt fokus. Målgruppen är familjer, och målet att vara kommunikationshubben där man delar all information mellan varandra. Som sådan är den ovanligt funktionsspäckad, samtidigt som få av funktionerna är unika, utan snarare fungerar som alternativ till redan befintliga tjänster. Poängen är i stället att få allt samlat på ett ställe. Appen är som mest praktisk om barnen kommit upp i tvåsiffrig ålder och börjar bli mer självständiga. En fördel i sammanhanget är då att Picniic är översatt till svenska.

Picniic finns som app till Ios och Android men även i webbversion, men oavsett version möts du av en slags anslagstavla med olika lappar för de olika funktionerna, och i överkant ser du de inlagda medlemmarna i familjen.

En av flikarna är Familjenytt, som dels är en gruppchatt där man kan skriva textinlägg och lägga upp bilder, dels visar när något hänt i övriga funktioner, till exempel någon lagt till en kalenderhändelse.

Egen kalender

När det gäller just kalender är förstås frågan om inte alla redan använder Google Calendar, Ical eller Outlook-kalender. I Picniics kalender kan du i alla fall enkelt välja vilka familjemedlemmar som berörs och du kan se till att den synkas mot andra kalendersystem, men det är en öppen fråga om ytterligare en kalender förenklar eller krånglar till vardagen. Fördelen är förstås att alla delar kommunicerar mot varandra, så att nya kalenderhändelser syns i Familjenytt, att-görapunkter med deadline syns i kalendern och så vidare.

Delade inköpslistor är alltid praktiska. Här är funktionen något överlastad, med olika listor för olika butikskedjor, men du väljer i alla fall själv hur du vill organisera dina listor. Ett delat fotoalbum är också en småtrevlig funktion, som man i och för sig kan lösa med valfri molntjänst.

Premiumfunktioner

Picniic finns i en premiumversion som inte är helt gratis, och tillför ett antal funktioner. Här finns bland annat en måltidsplanerare där man kan göra en veckomatsedel till familjen, något man i och för sig kunde göra med kalenderhändelser också.

Familjefinnaren, som är frivillig för alla inblandade, låter dig lägga in fasta platser, som hemmet, jobbet och skolan, och ger dig en notifiering när personer i familjen kommer och går från de olika platserna. Ytterligare en premiumfunktion är en dokumentförvaring, med andra ord en molntjänst för familjen.

Picniic är alltså ett slags familjegoogle, och man måste nog köpa in sig i hela paketet för att appen ska kännas helt praktisk. Vill man bara ha delar av funktioner klarar man sig bra med till exempel Google Keep för att-göralistor eller en delad kalender. Men jag uppskattar ändå att det är en såpass ambitiös tjänst, och har ni i familjen haft problem att organisera tillvaron och redan provat andra alternativ som misslyckats tycker jag absolut att ni ska ge Picniic en chans.

Ämnen

 • Picniic

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.19
  Version (Ios):
  1.63
  Utvecklare:
  Picnic Labs
  Pris (Android):
  Gratis (från 50 kr/mån för preemium)
  Pris (Ios):
  Gratis (från 50 kr/mån för preemium)
  Betyg
  7/10