Träningsspecial

Samsung S Health - Förvirrad och försämrad

Det är inte bara träning som avgör när det gäller hälsa. Allt från kost till sömn och eventuella sjukdomar är en faktor och här tittar vi närmare på några appar som vill ge dig en helhetsbild. Samsungs S Health har lyckats bli sämre i den nya versionen.

Publicerad Uppdaterad

S Health Finns i olika versioner beroende på hur ny din telefon är, det är ett någorlunda uppenbart förhållningssätt. Till Galaxy S4 och Note 3 har du möjlighet att logga blodsocker, blodtryck och vikt genom en rad olika tredjepartsenheter för respektive syfte. Samtidigt kan du kolla hur temperatur och luftfuktighet påverkar din arbetsmiljö, använda stegräknaren eller synka steg mot första generationens Galaxy Gear.

Gemensamt för den versionen av S Health och den uppdaterade varianten till Galaxy S5 är att du kan logga mängder av olika träningsformer, hålla koll på din kost och koppla upp dig mot en mängd olika pulsmätare via ANT+. Det är någorlunda heltäckande och givetvis har du möjlighet att kolla din puls via den inbyggda pulsmätaren i Galaxy S5 samt synka steg mot Galaxy Gear 2 och Gear Fit (vilket dumt nog inte går mot den äldre versionen). Puckat nog har Samsung strypt funktionerna i appen så att du numera inte kan logga ditt blodtryck eller blodsocker och för att kunna logga din vikt via tillbehör måste du ha Samsungs egen våg (som inte säljs här). Det känns varken speciellt pålitligt eller framtidssäkrat.