https://www.mobil.se/appar/sleep-as-android
519579
Appar

Sleep as Android

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/634867.jpg?itok=8khSTA6l', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/634867.jpg?itok=_vqDD445', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/634867.jpg', w: 1440, h: 800, title: ' ' },]
Appen som ska göra väckningen mindre plågsam.

Att testa en app genom att sova är onekligen ett angenämt sätt att införtjäna sitt leverbröd på. Teorin bakom Sleep as Android är att man genom att ha mobilen jämte sig under natten kan låta appen registrera hur mycket man vrider och vänder på sig via mätdata från mobilens gyrometer. På så vis ska appen kunna väcka en på ett så behagligt sätt som möjligt, genom att man blir väckt när appen tror att man inte sover så djupt. Man behöver dock inte vara rädd för att appen inte ska våga väcka en i tid till jobbet – man ställer nämligen in en tid som är absolut senaste klockslaget för appen att försöka få liv i en.

För att man ska slippa byta ut nattmössan mot foliehatt så kan appen automatiskt sätta på flygplansläge när det är dags att sova och man ställer in morgondagens tid att kliva upp. Appen kan ge detaljerad (fast svårbegriplig) statistik över ens nattliga aktiviteter och det finns många olika alarm att välja mellan.

Huruvida väckningen blir så mycket behagligare eller inte med den här appen än med en vanlig väckarklocka är svårt att säga, men faktum är att jag istället för att snooza både två och tre gånger faktiskt inbillar mig att jag har haft lite lättare att komma upp i tid när jag låtit Sleep as Android väcka mig.

 • Sleep as Android

  Operativsystem:
  Android
  Utvecklare:
  Urbandroid (Petr Nálevka)
  Betyg
  7/10