MWC 2024

Här är nya Honor Magic 6 Pro

Det är en högprofilerad kameramobil som ger ett lyxigt och förtroendeingivande intryck. Med rundade kanter är Honor Magic 6 Pro en slimmad telefon med en hel del ny teknik under skalet.

Publicerad Uppdaterad

Honor Magic 6 Pro lanseras på plats i Barcelona på MWC och Spanien är ett av de europeiska länder där man kan köpa telefonen. Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland är andra, men i Sverige säljer Honor inte sina telefoner för tillfället. Det kan man tycka är synd, för telefonen erbjuder en del intressanta tekniska lösningar som vi inte ser hos andra tillverkare. 

En av funktionerna Honor Magic 6 Pro erbjuder är ögonspårning och Honor har själva demonstrerat detta genom att låta en användare av telefonen med bara sin blick styra en bil. Detta då med hjälp av telefonens funktion för att se vart du tittar. Det här är dock inget vi kan testa på plats på mässan, utan här är det mer traditionella telefonfunktioner och formatet i sig som vi kan utvärdera. 

Det vi först lägger märke till är det pillerformade skärmhålet som rymmer selfiekamera och djup/ögonsensor för biometriavläsning i 3D. 

På baksidan, på kamerahuset ser vi 100x som står för zoommöjligheterna, men när jag först testar är det bara 5x optisk zoom tillgänglig. Det är först när du aktiverar AI-läget som du kan zooma till 100x. Bildkvaliteten blir då klart lidande och det är egentligen bara upp till 30-40 gångers inzoomning som bilderna är användbara. Telekameran i telefonen är på 180 megapixel, en periskopzoom som ger 2,5 gånger optisk förstoring. De två andra kamerorna är båda på 50 megapixel och agerar då huvudkamera respektive vidvinkel. 

Skärmen i telefonen är på 6,8 tum och den har alltså böjda kanter på alla fyra sidor. Enheten drivs av flaggskeppschippet Snapdragon 8 Gen 3 och batteriet är på ovanligt generösa 5600 mAh. Laddaren är på 100W och det finns stöd för trådlös laddning i 66W.

Honor har fortfarande en del arv från Huawei vilket syns i deras gränssnitt Magic OS 8, baserat på Android 14.