Första ryktena

Ipad 6 redan läckt

Det påstådda skalet till Ipad Mini 2

Vi väntar fortfarande på Ipad 5 och Ipad Mini 2, där nya färger och detaljer dykt upp nyligen. Samtidigt verkar Ipad 6 synas allt tydligare på horisonten.

Publicerad Uppdaterad

Om vi börjar med Ipad 5 och Ipad Mini 2 (som får heta på det sättet tills Apple hittar på passande namn för de båda enheterna) verkar det som om vi får se den så populära guldfärgen från Iphone 5s även på surfplattorna. Tidigare har den grå modellen av Ipad 5 visat sig, men nu får vi alltså se även den guldfärgade modellen, om än på allt annat än högkvalitativa bilder.

Apropå Ipad Mini 2 verkar det som om formatet kommer att ändras något. Kinesiska tillverkare av skal till plattan rapporteras ta hänsyn till en ny tjocklek, från 7,2 millimeter till 7,5. Det låter liknande det scenario som dök upp kring Ipad 3  där den mer högupplösta skärmen gjorde enheten något tjockare. Den nya formen ska således även bekräfta en display med högre upplösning i Ipad Mini 2.

Första ryktena om Ipad 6

Medan vi fortfarande väntar på Ipad 5 har analysfirman KGI Securities släppt några uppgifter om nästa års modell. Samma företags analyser stämde väl in på hur Iphone 5s och Iphone 5c faktiskt blev i slutändan, så deras uppgifter behöver inte vara helt tagna ur luften.

Först och främst verkar den i rykten omtalade 13-tumsmodellen fortfarande vara på planeringsstadiet, men enligt KDI kommer den troligen inte att släppas under nästa år. Istället handlar det om en rejält uppdaterad modell av 9,7-tummaren, eller vanliga Ipad helt enkelt. Med Ipad 6 kommer ytterligare ett hopp i skärmupplösningen att ske, vilket ska landa på 30-40 procent högre än nuvarande modell. I rena siffror handlar det alltså om en ny upplösning på någonstans mellan 2662×1996 och 2867×2150 istället för nuvarande 2048×1536 pixel.