Annons

Ökad känslighet

12 sensorer i bluetooth-nyckelring

En nyckelring fylld med sensorer ska göra att Android-mobiler ska kunna mäta och reagera på en mängd förändringar i omgivningen.

Publicerad Uppdaterad

Dagens mobiltelefoner har inga problem att känna av var telefonen befinner sig eller hur den rör sig och med kameror och mikrofoner kan man fånga hörbara eller synliga förändringar i omgivningen. Sensordrone är ett tillbehör som gör att telefonen kan mäta och reagera på ett stort antal faktorer i omgivningen.

Tre olika gassensorer hör till det som ska finns under skalet på Sensordrone när den börjar produceras. Eftersom de tre upphovsmännen nyligen passerat det uppsatta målet på finansinseringssajten Kickstarter kan man anta att den välutrustade nyckelringen nu kommer att gå från koncept till färdig produkt.

Gassensorerna kan bland annat användas för att mäta alkolholhalten i utandningsluft, eller halten av kolmonoxid i avgaserna från en motor. En sensor som kan mäta luftfuktighet ingår också, liksom en vanlig termometer samt en sensor som kan mäta temperatur i form av ir-strålning.

Några av sensorerna är också ljuskänsliga och kan dels mäta total ljusstyrka, men även färgintensitet för rött, blått och grönt ljus.

Om man redan nu vill beställa en Sensordrone från Sverige kan man göra det för motsvarande cirka 1400 kronor och hamnar då i den grupp av beställare som beräknas få sina leveranser under oktober. Mer information finns här.