G-Slate klarar tre dimensioner

3D-skärm och dual-core i LG:s platta

LG har nu gått ut med mer uppgifter surfplattan G-Slate. Den kommer att ha 3D-kamera och 3D-skärm precis som telefonen Optimus 3D, men plattans skärm kräver glasögon.

Publicerad Uppdaterad

Plattan lanseras tillsammans med den amerikanska operatören T-Mobile, som ska börja sälja den någon gång under våren. Även om man i det gemensamma pressmeddelandet kallar det för en 4G-platta har den sannolikt inte LTE-stöd utan det är istället en följd av ett det vi kallar turbo-3G på den amerikanska marknaden ibland kallas 4G.

Skärmen är 8,9 tum stor och ska kunna vissa högupplöst 3D-innehåll. Till skillnad från LG:s nyligen lanserade mobil Optimus 3D så måste man ha på sig 3D-glasögon för att kunna se djupet i bilderna.

På baksidan sitter två kameralinser för att man även ska kunna spela in video-sekvenser i 3D. Vill man spela in video med den högsta möjliga upplösningen 1080p verkar det dock vara vanlig tvådimensionell inspelning som gäller. På framsidan finns en 2-megapixelkamera.

Om man vill spela upp filmer på en större skärm via plattans HDMI-utgång är 720p den högsta möjliga upplösningen.

Operativsystemet är version 3.0 av Android och G-Slate är utrustad med Tegra 2-processor från Nvidia, samma typ av dual-core-processor som man använder i Optimus 2x.

LG i Sverige uppger att man kommer att sälja surfplattor på den svenska marknaden men att G-Slate ”är en USA-produkt”.