https://www.mobil.se/nyheter/4-tips-och-tricks-f-r-android
521507
Nyheter
Redaktionens råd

4 tips och tricks för Android

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/633925.jpg?itok=Jiouk0U1', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/633925.jpg?itok=0d4_dEuU', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/633925.jpg', w: 900, h: 500, title: ' ' },]
Här kan du ta del av fyra tips av varierande svårighetsgrad för Android.

Ta en bild medan du filmar

Svårighetsgrad: Lätt

En nyhet i ICS kameraapp är att du kan ta ett foto medan du spelar in video, utan att videoinspelningen avbryts. På Galaxy Nexus gör du det genom att klicka på skärmen. Med Galaxy S3 fungerar inte det eftersom det istället ändrar fokuspunkten, men tacksamt nog så finns det en knapp för att ta en bild. Du hittar den ovanför inspelningsknappen och föga överraskande ser den ut som en stillbildskamera.

Håll rent i listen

Svårighetsgrad: Medel

När du har fyllt din Android med appar så kommer oundvikligen också din notislist att bli fylld, tyvärr till bristningsgränsen. Men det går faktiskt att ordna så att du får de notiser som du faktiskt vill ha och slipper de som bara skräpar ner din fina lista. Om du går in under Inställningar, appar och sedan valfri app så kan du där välja att bocka ur visa meddelanden.

Starta om i säkert läge

Svårighetsgrad: Medel

PC-ägare är sedan lång tid tillbaka bekanta med konceptet starta i säkert läge, på Android är det något nyare. Tyvärr så kan det behövas med tanke på att Google inte alltid lyckas freda sig från elakartade appar på Play, eller så har du tagit dig friheten att ladda ner en app från något annat ställe som senare visade sig bita dig i bakdelen. Lösningen är att hålla ner strömknappen länge och sedan när alternativet ges hålla ner stänga av länge. Då får du frågan om du vill starta om enheten i säkert läge, vilket innebär att inga tredjepartsappar går igång vid uppstart. Sedan är det bara att avinstallera de som ger dig bekymmer.

Publicera info på låsskärmen

Svårighetsgrad: Lätt

Ibland är livet orättvist. Du kanske helt enkelt glömde mobilen på restaurangbordet, eller så var det i värsta fall en elak jäkel som stal den. I båda fallen är det oftast kört, din älskling är borta för evigt. Men i den bästa av världar har personen som har hittat din mobil ett samvete som kan väckas till liv. Om det händer är det viktigt att den personen vet vem mobilen tillhör. Om du går in i säkerhet och aktiverar skärmlås så kan du fylla i några rader under ägaruppgifter, lämpligtvis namn, e-post och telefonnummer (till en annan mobil eller en gammal hederlig telefon, annars faller ju hela konceptet). Dessa åtgärder garanterar inte att du får tillbaka din mobil, men chanserna ökar i alla fall avsevärt.