Huawei Mediapad X2

7-tums skärm och dubbla simkort

Mediapad från Huawei är en sällsynt blandning av surfplatta och telefon, tillräckligt stor för att rymma massor av teknik, men ändå tunn och bärbar.

Publicerad Uppdaterad

Mediapad X2 som Huawei just lanserat på Mobile World Congress är efterföljaren till Mediapad X1 som lanserades för ett år sedan och tydligt tog sikte på Apples Ipad Mini.

Med Huawei Mediapad X2 kombineras 4G-stöd och nedladdningar på upp till 300 Mbit/s sekund tack vare LTE Cat 6-stöd med Huaweis egna åttakärniga 64-bitars processor. Skärmen är som sagt på 7 tum och kompletteras av en upplösning på 1920x1200. Batteriet är på 5000 mAh. Huawei poängterar också att enheten är 7,28 milllimeter tunn, vilket i kombination med prestandan ska göra den relativt unik på marknaden.

Kameran är på 13 megapixel liksom i föregångaren och när vi testade just Mediapad X1 var vi nöjda med bilderna den presterade. En intressant funktion när det gäller kameran är att det ska vara möjligt att ta bild även när skärmen är avstängd. Hur det fungerar i praktiken får vi säkert tillfälle att återkomma till när vi provat det.

När vi testade föregångaren X1 var vi skeptiska till prestandan, men man kan hoppas att minnet på 2 GB i Mediapad X2 tillsammans med processorn råder bot på det problemet. Om inte så kommer X2 även i en så kallad premiumversion med 3 GB minne.

Ännu finns inga uppgifter om pris eller när enheten släpps i Sverige, utan det är uppgifter som Huawei säger sig gå ut med vid ett senare tillfälle.