Withings gör klocka

Activité – armbandsur med inbyggd stegräknare

Vågar vi oss på ett ”äntligen”? För Withings har precis gjort aktivitetsmätaren till något du inte behöver skämmas över.

Publicerad Uppdaterad

Rostfritt stål för skalet och safirglas som täcker skärmen samt läderarmband. Ingen av de egenskaperna brukar normalt sättas till en aktivitetsmätare som du bär runt handleden, men Withings nya Activité är inte som alla andra.

Istället för att se ut som något du eventuellt skulle komma undan med på löparbanan har Withings helt enkelt tagit en klassisk klocka och byggt in en stegräknare i den. 

Activité klarar av de grundläggande prylarna, som att räkna steg, kalorier och sömn, men för att behålla utseendet skippar de pulsmätaren som de själva kört på i Withings Pulse och Pulse O2 (och med tanke på hur kasst den fungerade är det nog ingen som saknar den). Klockan kommer även med ett läderarmband och ett plastband för sportbruk (ja, den är vattentät) där den även ska kunna mäta simning på något vänster.

Det riktigt snygga med klockan är att den andra visaren på urtavlan faktiskt är till för att visa hur många steg du gått, vilket gör den till (vad vi vet) den första analoga mätaren för sånt på en stegräknare. Klockan har även inbyggd vibrationsfunktion för larm som ställs i appen, vilken är samma som för Withings övriga produkter.

Withings Activité kommer att släppas i silverfärg och i svart under hösten och utöver att de inte talat om för oss hur batteritiden kontra laddningsmöjligheter ser ut verkar det riktigt lovande. Smakar det så kostar det dock; klockan landar på 390 dollar när den släpps, vilket direktöversatt blir ungefär dryga 2 600 kronor.