Långt väntetid i flera europeiska länder

Airpods slutsålda på flera håll – ny version är möjligen på gång

Apples trådlösa hörlurar Airpods är slutsålda i flera europeiska länder, något som man sannolikt kan tolka som att en ny version av hörlurarna är nära förestående.

Publicerad Uppdaterad

Ett klassiskt tecken på att Apple har ny hårdvara på gång är att en viss enhet tar slut eller får väldigt långa leveransdatum i butikerna, en indikation på att man inte fyllt på lagren på länge. Och nu har precis den saken inträffat när det gäller Apples trådlösa och mycket populära hörlurar Airpods. I Sverige verkar man förvisso fortfarande kunna få ett exemplar levererat så snart som på måndag nästa vecka, men i andra länder – till exempel Norge, Tyskland, Spanien, Irland och Frankrike – är enheterna helt slutsålda eller har en leveranstid på uppåt åtta veckor. 

Tidigare än väntat

Det har cirkulerat mängder av rykten om att Apple skulle ha en ny version av Airpods på gång, men inget har ännu bekräftats av Apple själva. De senaste uppgifterna kom i ett meddelande till investerare från banken Barclays, där man hävdar att Apple kommer att släppa en ny version av hörlurarna nästa år. Men möjligen kan vi alltså komma att få se lurarna tidigare än 2019. Enligt ryktet ska den nya versionen av Airpods få brusreducering och stöd för AI-assistenten Siri. 

Källa