https://www.mobil.se/nyheter/allvarlig-wifi-s-rbarhet-i-m-nga-telefoner
563200
Nyheter
Säkerhetsforskare avslöjar

Allvarlig wifi-sårbarhet i många telefoner

En nyupptäckt sårbarhet i ett Broadcom-chipp gör mängder av Android-enheter öppna för intrång via wifi.
Säkerhetsforskare har hittat en allvarlig säkerhetsbrist i ett wifi-chipp från Broadcom, som sitter i mängder av smartphone-modeller.

Ett wifi-chipp från tillverkaren Broadcom har visat sig innehålla en säkerhetsbrist som gör det möjligt för hackare att ta över enheter med chippet över wifi. Det ska räcka med att förövaren befinner sig inom täckningsområdet för wifi-signalen för att kunna ta sig in i telefonen och plantera skadlig kod på den. Användaren märker ingenting och behöver inte vidta någon speciell åtgärd som medger åtkomsten. 

Viktigt att uppdatera
Chippet används i många populära smartphone-modeller, men få av dem är i nuläget skyddade. Säkerhetshålet har åtgärdats för Apples mobila enheter i och med den senaste Ios-uppdateringen. Men på Android-sidan är det sämre ställt. Google jobbar förvisso på en patch, men den kommer i ett första skede inte att omfatta mer än ett fåtal telefonmodeller. Flera tillverkare är dessutom kända för att vara förhållandevis långsamma med att rulla ut uppdateringar till sina enheter. Säkerhetsforskarna uppmanar alla användare att installera säkerhetsuppdateringen så fort den blir tillgänglig för dem. 

Källa