Lanseras 18 juni

Amazon släpper 3D-mobil

Amazons nya mobil har en 3D-skärm där bilden med hjälp av infraröda kameror anpassas efter betraktaren .

Publicerad Uppdaterad

Den 18 juni bjuder Amazon in till ett evenemang där man kommer att visa upp sin första egna mobiltelefon. Det som främst utmärker telefonen är att den kommer vara utrustad med en 3D-skärm. Till skillnad från andra mobila prylar med 3D-skärmar, som Nintendo 3Ds och HTC Evo 3D till exempel, så är det dock ingen skärm med huvudvärksframkallande parallax-effekt som gäller.

Istället ska skärmen bygga på en teknik där bilden anpassas efter varifrån du betraktar den, något som sker genom att kameror registrerar dina ögonrörelser. Enheten har enligt tidigare uppgifter och bilder från BGR utrustats med inte mindre än sex kameramoduler. Fyra av dem används för att med infrarött ljus registrera din position i förhållande till mobilens skärm.

Vad gäller specifikationer i övrigt så påstås telefonen vara försedd med en 4,7 tum stor skärm med 1280 x 720 punkters upplösning, 2 GB arbetsminne samt en fyrkärnig Snapdragon-processor. Den vanliga kameran i mobilen ska leverera 13 megapixel.

Har du vägarna förbi Seattle om några veckor så kan du registrera dig för lanseringsevenemanget på Amazons sajt och hoppas på att få en inbjudan.

Källa