Blir mindre redan nästa år

Analytiker: Apple skrotar sensorpanelen först 2021

Apple håller fast vid sensorpanelen ett bra tag till. Det hävdar åtminstone den framstående Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

Publicerad Uppdaterad

När TF Securities-analytikern Ming-Chi Kuo kommer med uppgifter så finns all anledning att lyssna noga. Kuo har ett i det närmaste fläckfritt facit när det gäller förhandsrykten och prognoser som rör Apple. Därför kommer det kanske som lite av en besvikelse för många att Apple enligt Kuo planerar att hålla fast vid sensorpanelen på Iphone fram till 2021. Detta i en tid när andra tillverkare mer eller mindre slår knut på sig själva för att hålla skärmytan fri från distraktioner. 

Ny True Depth-design

När det gäller nästa års Iphonemodeller så ska de dock få en betydligt mindre sensorpanel än dagens. Det är en omdesignad True Depth-sensor (det vill säga den sensor som bland annat används för Face ID), som påstås medge att man minskar sensorpanelens storlek. Kuo hävdar att 2020 års Iphonemodeller även kommer att få en rad större designförändringar rent generellt, men går inte in närmare på dessa. Kuos påståenden får stöd av analytiker från Credit Suisse, som hävdar att Apple kommer att presentera en Iphone med skärm utan vare sig sensorpanel eller kamerahål 2021. 

Källa