Tror på ett slutgiltigt genombrott

Analytiker övertygad: Nya Apple Watch kommer starkt

Daniel Ives, som är tech-expert på analysfirman GBH Insights, hävdar med bestämdhet att den nya versionen av Apple Watch har potential att få fart på hela segmentet. Han kallar enheten för en ”game changer” och menar att klockan redan visar tecken på att ha ett starkt momentum.

Publicerad Uppdaterad

Det är i ett meddelande till investerare som analytikern Daniel Ives nu ger uttryck för sin fasta övertygelse att Apple Watch Series 3 kommer att innebära något av en islossning för smartwatch-segmentet som helhet. Ives menar att Apple har lyckats skapa en produkt som tilltalar konsumenter som tidigare inte låtit sig övertygas, något han bland annat baserar på undersökningar som visar att hela 70 procent av köparna aldrig ägt någon Apple Watch tidigare. 

LTE-stödet avgörande

Ives hävdar att möjligheten till uppkoppling utan att behöva ha telefonen med sig spelar en avgörande roll i sammanhanget. Tyvärr är det något som svenska konsumenter inte kommer att se som en anledning att köpa klockan, då det fortfarande inte finns någon svensk operatör som erbjuder en e-sim-lösning som fungerar med klockan. Men i ett bredare internationellt perspektiv är det förstås något som lär locka. 

Uppskattar 30 miljoner sålda

Apple har fortfarande inte avslöjat hur många Apple Watch-enheter man sålt sedan klockan släpptes 2015, men enligt Ives uppskattningar handlar det om runt 30 miljoner exemplar. Apple Watch Series 3 sålde snabbt slut i Apples amerikanska onlinebutik när den släpptes förra månaden och det är fortfarande lång väntetid för den som vill ha ett exemplar. 

Källa