https://www.mobil.se/nyheter/analytikerna-trippelkamera-blir-ny-standard-2019
565846
Nyheter
Leverantörerna lär jubla

Analytikerna: Trippelkamera blir ny standard 2019

Den som tillverkar kameramoduler till smartphones kan skatta sig lycklig. Vi ser nämligen en tydlig trend just nu, och det är att våra telefoner får allt fler kameralinser, både fram och bak.

LG V40 sägs få totalt fem kameralinser och nyligen läckta bilder som påstås föreställa Nokia 9 skvallrar om en enhet med – javars – en herrans massa liner, kanske rent av sex eller sju. Att Huawei mer eller mindre ställt skåp när det gäller mobilfoto med sin P20 Pro och dess tre kameralinser är ytterligare en indikation på vad som komma skall, närmare bestämt smartphone-enheter med långt fler kameralinser än tidigare. Trippelkamera på bakstycket lär bli en standardlösning 2019, och dubbla linser för selfiekamera och ansiktidentifiering är redan på god väg att etablera sig som en standardlösning, åtminstone på high end-sidan. Trenden bekräftas nu också av uppgifter från källor inom komponentindustrin som koreansk media pratat med. 

Kraftigt ökad orderingång väntas

Såväl LG Innoteks som Samsung Electro-Mechanics kamerasensor-divisioner förväntas få en kraftigt ökad orderingång i och med detta, hävdar bland annat Kim Ji-san som är analytiker vid koreanska Kiwoom Investment & Securities. En av förklaringarna bakom kameraboomen är förstås att användarna vill kunna ta bättre bilder med sina mobiltelefoner, men det finns förstås fler aspekter. 3D-sensorer för rumsuppfattning, gestbaserad navigation och augmented reality-applikationer lär bidra ytterligare till ett växande behov. 

Ämnen