Fullt av buggar

Android 10 skapar problem – försenat till Oneplus 7 och Oneplus 7 Pro

Ännu har få användare av Oneplus 7 och 7 Pro fått uppdateringen till Android 10, men bland de som fått duggar problemrapporterna tätt.

Den utlovade uppdateringen till senaste Android dröjer.

Publicerad Uppdaterad

Det är 17 dagar sedan vi skrev att Android 10 hade börjat rullas ut till användare av Oneplus senaste telefoner Oneplus 7 och Oneplus 7T. Den som ivrigt sökt efter uppdateringen har dock gjort det utan framgång och här på redaktionen har uppdateringen inte kommit på någon av de telefoner vi har till hands.

Spritt missnöje och problem

På Oneplus egna forum blandas vittnesmål från användare som väntar på uppdateringen med rapporter från användare som fått uppdateringen men då stött på problem. Det finns personer som klagar på att bluetooth slutat fungera och andra som säger att fotogalleriet stängs ner så fort man öppnar det. Andra vittnar om problem att låsa upp telefonen med fingeravtrycksläsaren och det finns exempel med bilder på att kamerans bilder efter uppdateringen blivit betydligt sämre än tidigare.

Svar från Oneplus i Sverige

När Mobil frågar Oneplus svenska representanter om uppdateringen är det enda svaret vi får att uppdateringen till Android 10 för Oneplus 7 och 7 Pro för närvarande håller på att rullas ut. På Oneplus egna forum där buggrapporterna duggar tätt spekuleras det dock om att uppdateringen pausats medan Oneplus försöker åtgärda felen.

Mobil testade nyligen Oneplus 7T som lanserades i slutet av september. Även den har Android 10, då från start, och där märkte vi under testet inget av de buggar som det nu pratas om när operativsystemet ska ta plats i Oneplus 7 och 7 Pro.

Källa