Xperia X, Xperia X Compact

Android 7.0 dyker upp på fler Sonymobiler

Från flera håll i världen rapporteras det nu att Sony Xperia X och Xperia X Compact börjat få Android 7.0 Nougat.

Publicerad Uppdaterad

Efter att Sony börjat uppdatera Xperia XZ och Xperia X Performance till Android 7.0 Nougat verkar det vara dags för nästa två modeller att få uppdateringen. Från flera håll i världen rapporteras det om att Xperia X och Xperia X Compact nu fått systemuppdatering till Nougat. Bland annat Latinamerika, Ryssland och Australien verkar ha fått uppdateringen, men än har vi inte sett den i Sverige.

Våra exemplar av Xperia XZ och X Performance har för övrigt inte heller fått uppdateringen ännu (om man bortser från att X Performance kör betaversionen av Android 7). Rikard Skogberg på Sony Mobile förklarar:

- Som ni märkt är vi i Norden inte först ut den här gången och det beror på att den helt enkelt testas lite extra lokalt här i Norden i just den här utrullningen. Anledningen till det är att vi här ligger långt fram i utvecklingen med många operatörer som står i begrepp att aktivera Voice over WiFi eller Voice over LTE. Där har vi redan med Z5-serien visat oss långt framme jämfört med många konkurrenter och investerat stora resurser för att stödja våra operatörspartners i deras lanseringar. Med det sagt planerar vi att ha uppdateringen ute till alla dessa fyra modeller innan året är slut. Z5-serien är förstås näst på tur men där har vi tyvärr ingen specifik timing att dela med oss av än.

Sony har även lovat att Xperia Z3+ och Xperia Z4 Tablet ska få Android 7.0.

Källa