På tiden

Android 7.0 släppt till Z5 och Mate 8

Sony och Huawei puttrar på med uppdateringar av sina telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Android 7.0 “Nougat” har visat sig vara ett riktig åbäke att befatta sig med. Samsung, HTC och Sony har släppt uppdateringar till systemet för befintliga telefoner, bara för att ögonblicket senare dra tillbaka dem. Förra veckan fick Samsung till det och åtminstone Galaxy S7-telefoner låsta till operatören Tre började få uppdateringen.

Nu börjar det röra sig även på fler håll. Sony har äntligen fått ut en (förhoppningsvis) fungerande uppdatering till Xperia Z5, Xperia Z5 PremiumXperia Z5 Compact, Tablet Z4 och Xperia Z3+. Tidigare har den lite nyare X-serien redan begåvats med uppdateringen. Z3-serien var tilltänkt att få uppdateringen, men Z3 och Z3 Compact som kör Snapdragon 800 saknade stöd i hårdvaran för det enligt Googles riktlinjer.

Även Huawei jobbar vidare. Än så länge har vi inte sett en uppdatering direkt nedladdningsbar till telefonen för Honor 8 (däremot går den att ladda ner via Hisuite till Windows), men förra vinterns toppmodell Mate 8 har nu börjat begåvas med uppdateringen. I det fallet får du även med Huaweis eget gränssnitt EMUI i dess senaste version, vilket ger många av funktionerna vi hittade i Mate 9 Pro.

Har du fått uppdateringen till någon av de lurarna och vad tycker du i så fall?