Två generationer Android fasas ut

Android Auto har fått nya systemkrav

Google smyger ut nya systemkrav för Android Auto där man fasar ut två Android-generationer.

Publicerad Uppdaterad

Google arbetar kontinuerligt med att uppdatera sin bilfunktion Android Auto. Någon gång de senaste två månaderna har man inte bara uppdaterat Android Auto i allmänhet utan även smugit ut en uppdatering av systemkraven. Från att tidigare har fungerat med Android 6 (Marshmallow) och nyare, så har systemkraven nu uppdaterats till att kräva Android 8.0 (Oreo) eller nyare för att kunna använda Android Auto med USB-sladd. 

Det kan tyckas att det inte kan påverka speciellt mycket att lämna två så gamla Android-versioner, men det är ändå ganska många som fortfarande använder dem. Statistik från i maj 2022 visar att det är drygt 9 procent som fortfarande använder Android 6 eller 7. Om man sammantaget räknar alla Android-versioner äldre än Android 8 uppgår mängden användare till 13,3 procent.

För att kunna använda funktionen trådlöst krävs det lite olika Android-versioner beroende på hårdvara – Android 9 för utvalda Google Pixel- och Samsung-modeller, Android 10 för samtliga Pixel- och Samsung-modeller, och Android 11 för övriga tillverkare.