X Performance

Android Nougat som beta till Sony

En förhandsversion av Nougat blir snart tillgänglig via Sonys betaprogram.

Publicerad Uppdaterad

Sony har en historia av publika betatester och nu drar man igång ett betatest så att användare av Sony Xperia X Performance ska kunna testa Android Nougat. I somras avslutades betatestandet av föregångende Androidversion, den som heter 6.0 Marshmallow, men nu är det alltså dags igen. Den här gången gäller det givetvis Nougat.

För att vara med krävs bara att man har en Sony Xperia X performance och laddar ner betaappen från Google Play. Där anmäler man sig för att under oktober månad få tillgång till en första tidig betaversion av hur Sony tänker sig att Nougat ska se ut i deras telefoner. Sverige är ett av tolv länder där betaprogrammet är aktivt och Sony själva skriver att antalet platser är begränsade så att man därför ska anmäla sig fort om man vill vara säker på att komma med.

– Betaprogrammet kommer enbart att vara för användare av Sony Xperia X Performance men när vi släpper Nougatuppdateringen kommersiellt i skarp version så kommer det som vi berättat tidigare fler enheter tillgodo, säger Rikard Skogberg på Sony Mobile till Mobil.

Sony har fortfarande ingen officiell tidsplan för när uppdateringen till Android Nougat finns tillgänglig, men sedan tidigare har man alltså berättat vilka enheter som ska få uppdateringen. Modellerna som ska få Android 7.0 Nougat är Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra, Xperia X Performance samt Xperia XZ & Xperia X Compact.

Av den som medverkar i betaprogrammet förväntar sig Sony löpande feedback på engelska så att de kan använda de åsikterna för att utveckla den slutgiltiga mjukvaran. Mjukvaran som du installerar i din Xperia X Performance samlar in och rapporterar information om ditt användande av telefonen och anslutna tillbehör till Sony. Syftet ska vara att förbättra mjukvaran och informationen kan inludera din position, vilka appar som används och vad du till exempel skrivit i telefonen precis innan den kraschat. Appen som du ska installera för att anmäla dig, om du har en Xperia X Performance, hittar du för nedladdning här.