Oberoende Android

Android utan Google: Skarpa versionen av Lineage OS 21 har släppts

Nu kan du byta till den Android 14-baserade versionen av det oberoende operativsystemet.

Publicerad Uppdaterad

Lineage OS är ett operativsystem som baserar sig på Androids öppna källkod, men som klassas som ett helt fristående och oberoende operativsystem. Nu meddelar utvecklarna bakom operativsystemet att man har släppt den skarpa versionen av Lineage OS 21 som baserar sig på den öppna källkoden för Android 14 (QPR1). 

Egentligen hade man inte räknat med att kunna släppa den nya versionen förrän någon gång runt april. Tack vare att man anpassade sig till Googles UI-baserade ändringar i Android 12/13, och Android 14:s mycket enkla krav för uppgradering av enheter, gick arbetet mycket effektivare. Att man dessutom har fått in fler personer som arbetat med projektet gjorde det ännu enklare att snabbt bli klara. Man har även kunnat lägga till stöd för 21 nya enheter. 

Utöver den nya generationen av själva operativsystemet har man även kunna uppdatera och förbättra ett flertal appar, samt att man har lagt till den nya galleri-appen Glimpse. 

Instruktioner och allt du behöver veta för att uppgradera eller byta operativsystem finns på operativsystemets hemsida. Där finns även en komplett lista med alla enheter som operativsystemet har stöd för.