Får Imessage-liknande funktioner

Androids meddelande-app tycks få både desktop- och RCS-stöd

En förhandsversion av programvaran för Androids meddelande-app visar att utökad funktionalitet tycks vara på gång. Detta i form av möjligheten att kommunicera även via datorer samt stöd för den mer avancerade SMS-ersättaren RCS.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Android Police som gjort en genomgång av den APK-fil som följer med den senaste versionen av Androids meddelande-app ”Android Messages”. Och det finns en hel del riktigt tydliga referenser till stöd för användning av tjänsten inte bara i mobiler och surfplattor utan även via datorer. Det handlar med stor sannolikhet om möjligheten att sköta sina meddelanden även via en webbläsare, så att man till exempel kan fortsätta en SMS-chatt på sin dator, ungefär på samma sätt som med Apples Imessage. Bland de fraser man hittat nämns ”Messages for Web” och ”Sign out of all computers”. 

Även RCS-stöd på gång

Utöver det tycks man vara på gång med stöd för RCS, det vill säga Rich Communication Service, en standard som är på väg att ersätta SMS och som ger betydligt fler möjligheter än trotjänarna SMS och MMS. De fraser som tyder på den saken är bland annat ”New! Text over Wi-Fi and data” samt ”Chat features are powered by Google” och ”No, use SMS only”. Möjligen får vi veta mer om det hela i samband med utvecklarkonferensen I/O i början av maj. 

Källa