https://www.mobil.se/nyheter/androids-pappa-skapar-egen-toppmodell
562698
Nyheter
Andy Rubin bygger nytt

Androids “pappa” skapar egen toppmodell

Bildkälla: Wikimedia
Mannen som under flera år ledde utvecklingen av Android vill göra en egen telefon.

Ni som följt Androids utveckling sedan starten känner säkert till Andy Rubin. Som en av grundarna till Android Inc blev han en av frontfigurerna för systemet när Google hade köpt upp företaget. Han innehade en av toppositionerna för operativsystemet fram till 2013, då han bytte division för att under 2014 lämna företaget helt. Istället grundade han bolaget Essential Products Inc och det är där historien tar vid.

Företagets registreringspapper hävdar att de jobbar med telefoner, surfplattor och mjukvara och att de siktar på att samla en rad smarta produkter under ett ekosystem. Nu rapporterar Bloomberg att företaget siktar på att släppa en flaggskeppsmobil framåt mitten av året. Det ska däremot inte ta slut där, utan det ska finnas en hel rad av produkter på gång från företaget.

Prototyper som dykt upp sägs visa enheter med kantlösa skärmar och direkt konkurrens med Iphone 7 och Google Pixel nämns specifikt. Företaget jobbar även på en egen variant av Force Touch som antagligen kan dyka upp i enheten.

Däremot är det enligt Bloomberg fortfarande oklart om enheten kommer att köra någon variant av Android eller ej.

Exakt vad det är Essential planerar återstår att se. Men med tanke på företagets huvudfigur kan det blir en riktigt intressant telefon.

Relaterade artiklar