Fåglarna får fnatt

Angry Birds - snart även i 3D

Den mobila spelsuccén Angry Birds är på väg i nya versioner. Vi rapporterade nyligen om långfilmsplanerna, och nu uppger företaget bakom Angry Birds att man snart även kommer med en 3D-version (till bland annat LG:s nya 3D-telefon) och med en version för Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

"Vi har byggt en mängd 3D-spel tidigare" förklarar Rovios Peter Vesterbacka i en intervju med tyska Pocket-Lint, och förklarar att det inte kommer att ta särskilt mycket tid för dem att bygga en 3D-version till LG:s nya Androidmobil med 3D-stöd (LG Optimus 3D) och till Nintendos nya 3D-spelkonsol.

Även till Windows Phone 7 är det en version av Angry Birds på väg. Peter Vesterbacka betonar med viss syrlighet att förseningen av Angry Birds för Windows Phone helt och hållet beror på Microsoft. I intervjun med tyska Pocket-Lint säger Peter Vesterbacka: "Låt oss bara säga så här, Microsoft har en väldig massa jurister."

För den som redan idag vill se hur Angry Birds kan se ut i 3D kan vi dela med oss av denna brittiska videosnutt från Youtube: