https://www.mobil.se/nyheter/annu-en-bildlacka-skvallrar-om-pixel-3-xl-med-sensorpanel
565424
Nyheter
Kan handla om en tidig protoyp

Ännu en bildläcka skvallrar om Pixel 3 XL med sensorpanel

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2018-06-08_kl._09.07.38.png?itok=yn-Zx6Lt', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2018-06-08_kl._09.07.38.png?itok=MNX7edrN', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2018-06-08_kl._09.07.38.png', w: 563, h: 338, title: ' ' },]
Ett par foton som påstås föreställa Googles kommande Pixel 3 XL-telefon har läckt ut via användarforumen på XDA. Och att döma av bilderna så tycks telefonen få sensorpanel och en aningen skrällartad enkelkamera-lösning.

Det finns alltid anledning att vara skeptisk till bildläckor. Men ibland finns lite större anledning att förlita sig på dem, till exempel om flera bildläckor överensstämmer med varandra. Just det senare är fallet med Googles kommande Pixel 3 XL-telefon och de bilder som nu läckt ut och som påstås föreställa enheten. De stämmer nämligen mycket väl överens med de tidigare läckta bilder som påståtts föreställa skärmskydd till enheten. Och att döma av bilden så får Pixel 3 XL mycket riktigt en sensorpanel i skärmens överkant. Den ser ut att vara rustad med dubbla kameror, vilket skulle kunna vara en indikation på en lösning för ansiktsigenkänning i stil med Apples Face ID. I nederkant av bilden kan man även notera en ganska rejält tilltagen ”haka”, som verkar vara resultatet av att enheten har frontriktade stereohögtalare. 

Enkelkamera bak

Den kanske mest förvånande detaljen på bilderna är att telefonen har en enkelkameralösning på bakstycket. Detta i tider då dubbelkamera-lösningarna tycks vara på väg ut till förmån för trippelkameror. Pixel-telefonerna har dock traditionellt sett fått mycket fina omdömen just på fotosidan, och vad Google har i kikaren den här gången ska vi nog därför låta vara osagt. Kanske finns det en helt förträfflig anledning till att man fortsätter med en enkelkamera? Pixel 3 och Pixel 3 XL kommer med största sannolikhet att offentliggöras vid ett event i oktober. Till dess bör vi även hålla i åtanke att bilderna eventuellt kan vara fejkade, alternativ visar en tidig prototyp.